יום ראשון, 6 בדצמבר 2009

לזניה תרד

הכנת הפסטה
מבשלים עלי לזניה בכמות הרצויה (3 שכבות) במים רותחים עם 1/2 כפית שמן זית.
(להניח אותם לאט כדי שלא יידבקו) לתת למים לרתוח 5 דקות ולהוציא. לסנן, לשפוך הרבה מים קרים ולסנן שוב.

מילוי תרד
מצרכים
חבילת עלי תרד טרי שטוף (בד"כ ½ קילו)
1 בצל
כפית סוכר חום
2 שיני שום כתוש/חתוך דק
הכנה
פורסים את הבצל לעיגולים דקים ומטגנים בשמן זית עם כפית סוכר חום עד להשחמה
מוסיפים את השום ומטגנים מעט.
מוסיפים בהדרגה את עלי התרד על אש קטנה ומטגנים עד שהכל מתרכך.

תערובת גבינות
מצרכים/הכנה
1 קוטג' (אפשר גם גבינה לבנה)
2 מיכלי שמנת חמוצה (אפשר להחליף בשמנת לבישול)
מלח ופלפל לפי הטעם
לתיבול אפשר להוסיף גם בזיליקום, תימין, מיורן, מוסקט וכו'
מערבבים הכל ביחד.
מערבבים את התרד עם תערובת הגבינות בקערה.

מכינים בצד בשמל
מצרכים
1 כף חמאה
כף קמח
1 כוס חלב או שמנת לבישול
מעט גבינה צהובה/פרמז'ן (אופציה)
מלח פלפל ומוסקט
הכנה
ממיסים את החמאה על אש נמוכה, בכף עץ מערבבים פנימה את הקמח עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב כל הזמן עד להסמכה. מורידים מהאש, מוסיפים תבלינים וגבינה צהובה.
כמעט סיימנו...
מורחים בתבנית בגודל 20*30 מעט שמן זית. עורכים את דפי הלזניה,
עליהם שמים חצי מכמות מילוי התרד, אפשר לפזר מעט בולגרית או בשמל או פרמז'ן.
עורכים שכבה נוספת של עלים ושוב מילוי תרד ותוספות.
שכבה שלישית של עלים, מעל זה מצפים את הכל בשכבה של בשמל.
אפייה
מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ב º180 ל30/40 דקות,
אחרי זה מורידים את האלומיניום ואופים עוד 15 דקות או עד שנראה שחום ויפה.
שווה את ההשקעה :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה