יום חמישי, 26 בנובמבר 2009

עוגיות מלוחות עם גרעינים וגבינה / מיקי שמו המיטב

הפעם אנחנו בעניין של מלוחים - מתוך הספר "מיקי שמו המיטב" בחרתי עוגיות מלוחות שממש קל ומהיר להכין
חומרים ל-80 עוגיות
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
1 כפית מלח
2 כוסות קמח (280 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כף גרעיני חמניות
1 כף גרעיני דלעת
1 כף זרעי פשתן
1 כף שומשום
2 כפות יוגורט 3%
100 גרם גבינת מוצרלה קשה - מגוררת גס
הערה לגבי הגבינה: אני השתמשתי בגבינה צפתית קשה ושמנה (28%) של מחלבת "המאירי" שבמקרה קניתי לא מזמן בצפת
אפשר להיצמד למתכון ולהשתמש במוצרלה, אבל אפשר "להעיז" ולהחליף בגבינות קשות אחרות שאוהבים כמו קשקבל למשל

מערבבים חמאה, ביצה ומלח במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים עד לקבלת בצק חלק ואחיד
מחלקים את הבצק לשני חלקים, מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 4 ס"מ (ובערך באורך של 20 ס"מ פלוס).
עוטפים כל גליל בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למנוחה של שעה אחת
מחממים תנור ל-170 מעלות
מוציאים את הבצק מהמקפיא. לפני שפורסים את הבצק טורפים חלבון אחד עם קצת מלח, מברישים את גלילי הבצק בחלבון ומגלגלים במה שבא לכם - שומשום / פרג / קצח
פורסים כל גליל בצק לעיגולים בעובי 0.5 ס"מ עם סכין חד, מסדרים עם קצת מרווח בין עוגיה לעוגיה בתבניות מרופדות בנייר אפייה (העוגיות יתרחבו בזמן האפיה ולא כדאי שיידבקו אחת לשניה).
אופים 20 דקות על להזהבה קלה
הערה לגבי זמן האפייה - יש לי תנור קטן, ולכן אפיתי בשתי קבוצות. את הקבוצה השנייה שכחתי בתנור 10 דקות מעבר לזמן המומלץ. העוגיות בקבוצה הזו השחימו יותר ולדעתי יצאו יותר טעימות מהקבוצה הראשונה שנאפתה רק 20 דקות. נסיונות לשיקולכם.
מצננים ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע
בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה