יום חמישי, 26 בנובמבר 2009

עוגת פרג ושוקולד / קלות ומהירות של בני סיידא

לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

6 ביצים
כוס סוכר (ואפשר פחות, תלוי כמה מתוק אוהבים)
2 כפות חמאה מומסת
200 גרם שוקולד מריר (כמה שיותר איכותי) מגורר דק
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
250 גרם פרג טחון
כף פירורי לחם
מחממים תנור ל-180 מעלות
מקציפים במיקסר 6 ביצים עם כוס סוכר במשך 8 דקות במהירות גבוהה על לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
מפסיקים להקציף, מוסיפים חמאה מומסת ומקציפים שוב למשך דקה אחת
מערבבים בנפרד - פרג, שוקולד מגורר, אגוזים טחונים, פירורי לחם
מערבבים יחד את תערובת הפרג והשוקולד יחד עם התערובת המוקצפת עד לקבל תערובת אחידה
יוצקים לתבנית משומנת, אופים ב-180 מעלות למשך 35 דקות
העוגה מוכנה אם קיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש
אופציה לאוהבי קצפת ולמי שרוצה להפוך את העוגה לחגיגית יותר:
מכינים קצפת מ-1.5 מיכלים של שמנת מתוקה + 3 כפות סוכר
לאחר שהעוגה הצטננה היטב מחוץ לתנור מצפים אותה בקצפת
מגרדים מעל הקצפת מקופלת שוקולד חלב (לשכבה יפה צריך 5 מקופלת של 20 גרם כל אחת)
בתאבון!
נ.ב.
אפשר להחליף את החמאה בשמן, וככה להפוך את העוגה ללא-חלבית (בתנאי שהשוקולד לא חלבי כמובן...)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה