יום שני, 30 בנובמבר 2009

פרסבורגר פרג / מיקי שמו המיטב

מתכון ממש מוצלח מהספר של מיקי שמו (הזכור לנו מהעוגיות המלוחות) לעוגת פרג נפלאה, ממש כמו בקונדיטוריה :) הכנתי והבאתי להורים בסופשבוע והיא קצרה המון שבחים וכמובן חוסלה במהירות.
על הדרך - שיעור קצרצר בנושא שמרים טריים / יבשים וכו'

2 עוגות מאורכות

מצרכים לבצק:
1 ביצה + 1 חלמון
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
קליפה מגוררת מחצי לימון
300 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות של 2 ס"מ (מוציאים מהמקרר חצי שעה לפני ההכנה)
1/2 כפית מלח
560 גרם (4 כוסות) קמח
25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית או 1/2 קוביה)
*ראו למטה הסבר לגבי המרת שמרים טריים לשמרים יבשים

מצרכים למלית:
300 מ"ל (1/4 1 כוסות) חלב
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
50 גרם חמאה
קליפה מגוררת מחצי לימון
1 כף דבש
300 גרם (3 כוסות) פרג טחון טרי
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
2 כפות צימוקים
1 חלבון

לציפוי: 1 ביצה טרופה

הכנה:
מכינים בצק - מערבלים ביצה, חלמון, חלב, אבקת סוכר, קליפת לימון, חמאה ומלח במשך 2 דקות במיקסר עם וו גיטרה.
מוסיפים את הקמח והשמרים ומערבלים 3 דקות נוספות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
מחלקים את הבצק לשני חלקים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למנוחה במקרר למשך לילה שלם או לפחות לשעתיים.

בערך שעה לפני הוצאת הבצק מהמקרר ניגשים להכנת המלית - מחממים בסיר על אש נמוכה-בינונית חלב, סוכר, חמאה, קליפת לימון ודבש, תוך כדי ערבוב עד שכל החומרים נמסים והופכים לתערובת אחידה. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים את הפרג, צימוקים ואגוזים. אחרי חצי שעה כשהתערובת הזו התקררה מוסיפים את החלבון ומערבבים.

מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים כל אחד מהחלקים על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מניחים לפנינו את המלבן כאשר הוא "שוכב" (הצלע הרחבה אופקית והצרה אנכית) מורחים את המלית על 3/4 מהשטח כך שנשאר מהמלבן רבע אורכי בקצה הרחוק מאיתנו שאינו מרוח במלית. ברבע שאינו מרוח יוצרים פסים אלכסוניים עם סכין במרווחים של ס"מ אחד. מגלגלים את המלבן מהקצה הקרוב אלינו לכיוון המרוחק מאיתנו, אבל רק עד לרבע שאינו מרוח במלית. מברישים בביצה טרופה את הרבע הזה, ומשלימים את הגלגול. הופכים את העוגה כך שהחלק עם הפסים האלכסוניים פונה כלפי מעלה ומברישים בביצה גם את החלק העליון של העוגה. מניחים בתבנית מרווחת מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים חצי שעה.
מחממים תנור ל-190 מעלות
אופים 20 דקות עד להזהבה
ניתן לשמור את העוגה עד 4 ימים מחוץ למקרר

לגבי השמרים
קיימים סוגים שונים של שמרים - טריים, יבשים, שמרית וכו'
אלו הם יחסי ההמרה בין הסוגים השונים ותודה ל"חמדה" מהאתר מתכונים.נט
50 גרם שמרים טריים (קוביה אדומה) = 25-30 גרם (כשתי כפות) שמרים יבשים
25 גרם שמרים טריים - (חצי קוביה) = בערך 12 גרם שמרים יבשים, (כף אחת)
10 גרם שמרים טריים = בערך 4-5 גרם שמרים יבשים

בתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה