יום שישי, 27 בנובמבר 2009

עוגת שוקולד בננה של ליאור

עוגה בחושה מהירה וקלה שבכל פעם מחדש נגמרת מהר מדי :)
התחלתי להכין אותה אחרי שקיבלתי מחבר ביום ההולדת לפני כמה שנים עוגה כזאת מ"לחם ארז"
הסתכלתי ברכיבים שהיו מודפסים על עטיפת העוגה, חיפשתי באינטרנט מתכונים דומים, שיפצתי קצת וזה יוצא מאוד מאוד דומה למקור

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:
75 גר' חמאה מומסת (או קצת יותר מ-1/3 כוס שמן)
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל (כדאי להשקיע בתמצית אמיתית!)
1/4 1 כוסות קמח תופח
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית סודה לשתיה
כפית ג'ינג'ר מרוסק
2 בננות גדולות מרוסקות
1/3 כוס שוקולד צ'יפס מריר

הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות
מקציפים במיקסר את החמאה והסוכר במשך 2 דקות במהירות גבוהה
מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף עוד 2 דקות, מוסיפים תמצית וניל ומפסיקים את ההקצפה.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, סודה לשתיה, קינמון
מוסיפים את תערובת הקמח לתוך התערובת שהקצפנו ומערבבים ידנית רק עד שהקמח נבלע ומתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים ג'ינג'ר, בננות ושוקולד
אופים במשך 30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה