ההכנה נראית קצת מייגעת אבל המאמץ משתלם והתוצאה מרשימה
12 מנות אישיות בתבניות סיליקון חצי כדור
לבסיס:
12 עיגולים דקים של טורט שוקולד, אפשר אפילו קנוי (ואז להרטיב בקצת סירופ עם ליקר)
12 עיגולים דקים של טורט שוקולד, אפשר אפילו קנוי (ואז להרטיב בקצת סירופ עם ליקר)
למוס שוקולד קטיפתי:
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
350 גרם שוקולד מריר
3 חלמונים
3 כפות סוכר (35 גרם)
3 כפות דבש (60 גרם)
2 כפות ליקר שוקולד או אגוזים (30 מ"ל)
לזיגוג שוקולד:
1/2 כוס שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד מריר
כמה קוביות שוקולד לבן מומס, לקישוט
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ושומרים במקרר.
ממיסים שוקולד מריר ושומרים אותו חם.
מקציפים במיקסר חלמונים וסוכר במהירות גבוהה במשך 2 דקות. במקביל מרתיחים דבש במחבת קטנה. יוצקים את הדבש הרותח לחלמונים תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף עד שהקערה קרה למגע והקצף בהיר וסמיך. מקפלים פנימה את השוקולד בעודו חם. מוסיפים את הליקר ומקפלים. מקפלים בזריזות את הקצפת. יוצקים לתבניות ומכסים בעיגול טורט דק. מקפיאים עד להתקשות.
מרתיחים שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מחלצים את העוגות מהתבניות בלחיצה, ומניחים על רשת (ומתחת נייר כסף לקליטת הטפטופים). יוצקים כף של זיגוג שוקולד על כל כיפה. מקשטים בפסי שוקולד לבן מומס בעזרת כפית.
שומרים במקפיא. מוציאים 10 דקות לטמפ' החדר להפשרה חלקית, לפני ההגשה.
ממיסים שוקולד מריר ושומרים אותו חם.
מקציפים במיקסר חלמונים וסוכר במהירות גבוהה במשך 2 דקות. במקביל מרתיחים דבש במחבת קטנה. יוצקים את הדבש הרותח לחלמונים תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף עד שהקערה קרה למגע והקצף בהיר וסמיך. מקפלים פנימה את השוקולד בעודו חם. מוסיפים את הליקר ומקפלים. מקפלים בזריזות את הקצפת. יוצקים לתבניות ומכסים בעיגול טורט דק. מקפיאים עד להתקשות.
מרתיחים שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מחלצים את העוגות מהתבניות בלחיצה, ומניחים על רשת (ומתחת נייר כסף לקליטת הטפטופים). יוצקים כף של זיגוג שוקולד על כל כיפה. מקשטים בפסי שוקולד לבן מומס בעזרת כפית.
שומרים במקפיא. מוציאים 10 דקות לטמפ' החדר להפשרה חלקית, לפני ההגשה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה